maandag 20 oktober 2014

Ma. 20 oktober 2014. Alles over de San People maar dan.........?

In haar beschrijving zegt Paulien:
'Een heerlijk chaletje om ook eens een dagje aan wat 'aan te rommelen' en een boek te lezen. Of te wandelen, vogels te spotten bij het meer. Of rij naar de kust en ga op een partij rotsen zitten. Wachten of je walvissen ziet, of zeehonden.

De Ochtendselfie
Inderdaad besluiten we een dagje 'wat aan te rommelen' en dus wordt ik om 6:45 uur wakker en zet ik koffie en breng ik een kopje thee op bed bij Nynke. In pyjama zit ik op het zitje voor het geweldige huisje.
Want een geweldig huisje is het. Gebouwd van zandzakken. Zand is een erg lokaal produkt waar Nynke gisteren tot haar spijt en tot de spijt van haar knieĆ«n,  rug en voeten achter is gekomen. Zandzakken werden bedekt met gaas en dat weer dichtgesmeerd met de lokaal ook dichtbij verkrijgbare rode aarde verwerkt tot leem. Het geeft perfecte isolatie en vormt een stevig geheel. Deze bouwwijze is ook voor de vloer gebruikt. Het huisje blijft zelfs bij 35 graden heerlijk koel. Ook de gordijnen zorgen daarvoor. Schijnt de zon door het raam hang je het gordijntje ervoor. Een een voudige stevige lap met twee oogjes die je aan de daartoe aangebrachte haakje kan ophangen. Supereenvoudig en effectief. Een open haard voor de eventuele warmte binnen want het kan hier aan de westkust behoorlijk koud waaien. Twee slaapkamertjes, wel wat klein. Een badkamer en een zeer ruime woonkamer met open keuken geven je nooit het idee opgesloten te zitten. Grote ramen aan de zuidzijde voor het koele licht want de zon staat hier gezellig in het noorden, wat desastreus werkt op het richtingsgevoel van Nyn. Mij doet het niets want ik heb geen richtingsgevoel. De story of my live.

Spetterend weavers. Klaar met het nest. In de spa?
Na het genot van pyjama gevoel aan ons zitje buiten maak ik een ontbijt met de restanten van een losbandig leven. Restanten kaas en worst van de BBQ van gisteren met ui en ei en het brood wat ik gisteren ook nog gebakken heb. Geroosterd ook heel lekker. We zijn natuurlijk een beetje aan het opmaken want het selfcatering gedeelte loopt een beetje op zijn eind.

Wij besluiten het San-themapark te bezoeken en gaan op weg naar Yzerfontein een plaats aan de kust. Als we daar aankomen is er nergens een aanwijzing en komen we terecht in een soort Zandvoort met allemaal nieuwbouw. Ondanks dat er allemaal vrije bouwplaatsen te koop staan zien we toch af van aankoop. We vinden het te nieuw en te wit en volgens mij is het net als Zandvoort in de winter onleefbaar.
Bij de lokale Spar, een zeer belangrijke supermarktketen hier in Zuid Afrika kopen we eten voor vanavond en Douwe Egberts oploskoffie. Het wordt pasta met champignons en kaassaus. We hebben nog een restant kaas.
We komen terecht voor de lunch bij Whale Tale, en bakkerij annex coffeeshop met uitzicht op zee. Het is er rustig en er komen ook weinig auto's langs. Het meisje dat ons bedient is een vrolijk kind en we kijken vogels die langskomen. Een ouder sunbird, een soort kolibri, met drie jongen. Een kraai die een roofvogel aanvalt en tweemaal een vlucht Jan van Genten. Vogels kijken dus zoals Paulien al voor vandaag had voorgesteld. Ja wij luisteren goed. Ook na een zorgvuldige zoektocht op Google kunnen we het Sanpark niet vinden. Helaas. We vertoeven nog wat aan de kust en omdat we 's morgens in het voorbij gaan in een privaat wildpark giraffes hebben gezien vanaf de weg gaan we daar ook nog een bezoekje brengen. Helaas is de tour van twee uur al vertrokken en kunnen we alleen de leeuwen en cheetah voedering om 4 uur nog zien. Om 4 uur brengt een gids op een van te voren vastgestelde plaats een paar kippen voor de leeuwen en de cheeta's en omdat ze dit dagelijks doen kun je ze zien. Dat kan in de Beekse Bergen ook. Daar hoef je niet voor naar Afrika. We gaan gewoon gezellig naar ons knusse huisje.
Het Evenaarjurkje. Nou ja jurkje?

Het is er heel rustig. We vullen de flessen met water met daarin de meegebrachte suiker voor de Sunbirds en installeren ons bij het zwembad. Het weer is net als gisteren zo heerlijk dat Nynke haar evenaarjurkje aantrekt, het jurkje dat ik voor haar heb aangeschaft toen wij met de KLM haar eerste evenaarpassage vierden. Ze poseert sexy met het jurkje in diverse standen. Ik maak hitsig foto's.

De rust die we hadden is niet van lange duur. Een grote zwarte familie beladen met koelboxen en allerlei waren gaat in de gemeenschappelijke braairuimte een feestje bouwen en ook andere mensen blijken van een voordeelaanbod 3 betalen, 5 halen weekend uitgesloten gebruik te maken. Wij blijven vogels kijken en kijken naar soms wel 8 weavers die in ons vogelbadje rondspetteren. Het is een vrolijk gezicht. Bij het zwembad maakt een aantal jonge meiden veel plezier met heel veel gelach. Er hangt een vrolijke sfeer. Ook jongens sluiten zich aan en niemand trekt zich wat aan van het alkohoholverbod dat geldt in de openbare ruimte van het park met name van het zwembad.

Ik ga zo maar beginnen aan het eten. De spaghetti en het ovengerecht. Ja de keuken is goed  bedeeld in dit fantastische huisje.
Superhuisje in Duinepos in West Coast National Park

Geen opmerkingen:

Een reactie posten