dinsdag 7 oktober 2014

Ma. 6 oktober 2014. Addo Olifantenpark, Citroenen en hoe heet je iemand welkom in Zuid Afrika.

In haar beschrijving zegt Paulien:
'Vandaag verblijf je op een biologische citrusboerderij bij boer Keith, die gepassioneerd kan vertellen over het bedrijf en hoe ingewikkeld het is om citrusvruchten biologisch te kweken'

Struisvogel dus.
Apen langs de weg, op weg naar onze safari in Addo. Ook zie we een zeventig centimeter lange lizard, die de weg oversteekt. Later vindt Nynke uit dat het een Giant Plated lizard is, dat ziet ze in het boek van haar geliefde Robert. En talloze mangoesten. Alhoewel het alweer 2 dagen geleden is dat het 4 oktober was, is vandaag voor ons toch dierendag. Koedoes, zebra's (alweer), olifanten, jakhalzen, Egyptische ganzen, noem het maar op, zelfs struisvogels kwamen in het zicht. Op weg naar Addo Elephant Park en in het park zelf zien we talloze dieren, die we zelfs in de dierentuin niet zien. En dan moet onze safari nog beginnen.

Nynke in de deur vsn alweer een leuk huisje.
Nadat we gisteren in gepaste dronkenschap mijn verjaardag gevierd hebben zijn we nu in Rosedale Organic Citrusfarm waar Keith, gepassioneerd biologische citrusboer, ons welkom heet. Dat doet hij heel goed want hij heet ons welkom met de mededeling dat we morgen uitgenodigd zijn door Abang Afrika Travels, de club die hier onze reis organiseert, om lekker te gaan smikkelen in een biologisch restaurant hier om de hoek, omdat we 25 jaar getrouwd zijn. Er zitten dus ook voordelen aan. Ze hebben daar de Big Five op het menu staan.

Al ver voor de reis begon had ik, grappistisch als ik ben,  al geroepen dat ik de Big Five niet zo nodig hoefde te zien maar dat ik ze wel graag zou willen eten. Een licht morbide gedachte, die echter wel bij mijn lichtvervuilde 'mindset' past. En nu zal het dan toch gaan gebeuren? Of deins ik terug. Morgen zullen we het weten.

Mannentrouw. Daar gaat het toch om ;-)
De Frinini's gaan op safari. Vandaag doen we de nacht-drive.  Nou ja nacht. Om half zeven 's avonds vertrekken we met chauffeur en lampenist, die een grote schijnwerper bedient, Addo Elephant Park in. Met een kwartier is het donker en schijnt de lampenist over de struiken en de velden. Op zoek naar dieren. Achtereenvolgens zien we koedoes, koedoes en nog maar een paar koedoes.  Dan wat olifanten in het donker en buffels. Mooi die Afrikaanse buffels en duur vertelt de ranger. Onze buffels zijn ziektevrij en geliefd om overal te worden in ingezet voor het verbeteren van andere kuddes. Ze kosten wel tot 5 miljoen Rand voor een topstier. Dat maakt een T-bone steak wel duur. Zo dwalen we twee uur door het donker met name op zoek naar de onvindbare leeuw.

's Avonds als we terugkomen brandt bij de lodge het vuur. Een groot gezellig buitenvuur waar we ons nog snel een stuk in de kraag drinken, voordat we naar bed gaan. Morgen weer vroeg op. 04:45 uur. Weer een zoektocht naar dieren maar dan in de vroege ochtend. 'Ja vakantie is hard werken, uitslapen is er niet bij'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten